.date-header {text-align:center;} " rel="icon" href="/PATH_TO_ANIMATED_FAVICON/favicon.ico" type="image/x-icon">

24. května 2014

Sladké sny, Krissy. Všechno začne, až se probudíš.






Napsala americká autorka ANDREA KANE
V anglickém originále The Girl Who Disappeared Twice
Přeložila a poznámkami opatřila Edita Drozdová
Grafický návrh obálky N. Fragment,s.r.o., Kamila Flonerová


Světová literatura, Fragment 2013

Detektivka, zoufalství, překvapení, láska




Sladké sny, Krissy. Všechno začne, až se probudíš.


Další napínavou detektivní knihu nám naservírovala americká autorka romancí historických ale i těch současných a tou je - Andrei Kane. Andrea miluje křížovky, které luští vždy každou neděli z New York Timesů a nezastaví se dokud vše nedoluští. Miluje knihy od spisovatelky Agathy Christie. Mimo knihu Odložené případy, Andrea také vydala další knihy, např. Dar lásky, Napsáno krví, Zvrácené myšlenky, Hudební skříňka a nejnovější knihu Temné lži. 

Hope Williasová, soudkyně rodinného práva ve White Plains v New Yorku toho ve svém životě již zažila mnoho, nyní se její staré rány mají znovu otevřít a na povrch vyjít mnoho zajímavých a mnohdy bolestivých informací ať už od jejich blízkých nebo od lidí, které v životě neviděla. Aby jste tomu lépe porozuměli, Hope je jedno z dvojčat - jednovaječných. Její dvojče Felicity byla unesena v šesti letech ze společného pokojíčku a případ se po několika letech uzavřel. Nyní Hope čeká další životní zkouška, mnohem tvrdší a bezcitná. Její dcera Kristy byla unesena z mateřské školky. Přestože již FBI zahájila vyšetřování, Hope je natolik zdrcená a toužící po své dceři, že si zavolá na pomoc Forensic Instincts - soukromou společnost pro vyšetřování zločinů.

Vyšetřování započalo. Najdou Kristy včas a živou? Kdo je únosce? Jakou spojitost má tento čin s dávným únosem dvojčete Hope, Felicity?

Karty se zamíchají, kolečka rozeběhnou, vyšetřování je v plném proudu a na scéně se objevuje mnoho vedlejších postav a mnoho zajímavých faktů, které by bez tohoto vyšetřování nevyšli nikdy na povrch. Avšak čtenář již od poloviny knihy ví, kdo je pachatelem ale nadále touží po finálním strhujícím odhalení.


 Děj se četl velice snadno, avšak jsem se v polovině začala ztrácet ve jménech a místech, všechna si byla tak podobná! V tom bych viděla asi hlavní mínus této knihy. Každopádně Andrein styl psaní se mi velice líbí, píše poutavě, čtivě a zbytečně se nepozastavuje nad zbytečnými věcmi. 
Jelikož jsem detektivní román četla pouze dvakrát ( první kniha byla Šmírák ) nemohu moc posoudit originalitu děje, ale byl zajímavý a přesně jako vystřižený z reálného života.  Nakonec mohu tuto knihu doporučit čtenářům dychtícím po kriminálních zločinech, detektivkách a napětí. Za sebe mohu slíbit, že se s Forensic Instincts neuvidíme naposled a příště se snad seznámíme s dalšími zločiny v knize Temné lži. 

A na závěr jeden rozhovor s Andreou Kane o její dnešní recenzované knize The Girl Who Disappeared Twice. Je sice v angličtině ale doufám, že vás to neodradí :) 


  • Tímto bych chtěla poděkovat nakladatelství Fragment za poskytnutí recenzního výtisku :)

1 komentář: